V predošlých článkoch sme a zamerali na jedlá z hovädzieho a kuracieho mäsa. Množstvo jedál vzniklo už z vývarov. V tomto článku by som sa rada zamerala na jedlá z bravčového mäsa. Nebudem sa opakovať s jedlami z minulých článkov, väčšinu z nich je možné uvariť z akéhokoľvek druhu mäsa. V tomto článku si opätovne napíšeme, aké všetky jedlá je možné uvariť z bravčového mäsa. Tu sú jednotlivé inšpirácie.
- Pečená bravčová krkovička s kašou ( môžete na obmenu spraviť kašu z batatov )
- Pečené bravčové stehno na zelenine
- Vepřo, knedlo, zelo
- Bravčové pliecko na smotane so slaninou s haluškami
- Bravčové rezne so zemiakovým šalátom
- Mletá bravčová roláda s pečenými zemiakmi
- Mleté bravčové fašírky
- Bravčový guláš
- Soté s ryžou
Bravčové mäso je vynikajúce aj v rizote, nakoľko je šťavnatejšie ako hydina. Je možné ho restovať, grilovať a akokoľvek upraviť podľa chuti. Tieto základné recepty sú určené pre rýchlu inšpiráciu ak vám nenapadá čo uvariť. Sú to základné avšak veľmi chutné jedlá, ktoré ocení celá rodina.