Menu Zavrieť

Bravčové hody

V predošlých článkoch sme a zamerali na jedlá z hovädzieho a kuracieho mäsa. Množstvo jedál vzniklo už z vývarov. V tomto článku by som sa rada zamerala na jedlá z bravčového mäsa. Nebudem sa opakovať s jedlami z minulých článkov, väčšinu z nich je možné uvariť z akéhokoľvek druhu mäsa. V tomto článku si opätovne napíšeme, aké všetky jedlá je možné uvariť z bravčového mäsa.  Tu sú jednotlivé inšpirácie.

  • Pečená bravčová krkovička s kašou ( môžete na obmenu spraviť kašu z batatov )
  • Pečené bravčové stehno na zelenine
  • Vepřo, knedlo, zelo
  • Bravčové pliecko na smotane so slaninou s haluškami
  • Bravčové rezne so zemiakovým šalátom
  • Mletá bravčová roláda s pečenými zemiakmi
  • Mleté bravčové fašírky
  • Bravčový guláš
  • Soté s ryžou

Bravčové mäso je vynikajúce aj v rizote, nakoľko je šťavnatejšie ako hydina. Je možné ho restovať, grilovať a akokoľvek upraviť podľa chuti. Tieto základné recepty sú určené pre rýchlu inšpiráciu ak vám  nenapadá čo uvariť. Sú to základné avšak veľmi chutné jedlá, ktoré ocení celá rodina.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *