Menu Zavrieť

Bravčové na smotane

Lahodná smotanová omáčka je u nás často opakovanou klasikou. Skúšala som u už vo viacerých verziach, ale faktom je, že s bravčovým mäsom je najchutnejšia. Pustí pekne šťavu a chute sa príjemne prepoja. Ak som vás navnadila, takto sa to varí 🙂

Čo potrebujeme?

  • 250 g bravčové stehno ( množstvo si upravte podla počtu členov rodiny )
  • 1 veľká cibuľa
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 PL hladká múka
  • soľ
  • korenie čierne

Postup

Na oleji, alebo masle opečieme na drobno nasekanú cibuľu. K cibuľke pridáme na menšie kocky nakrájané bravčové mäso a sprudka orestujeme, okoreníme, podlejeme a dusíme približne 20 – 30 minút, vody môžete dať aj viac, vytvorí vám základ chute omáčky. Smotanu na varenie rozhabarkujeme s múkou a po dodusení mäska prilejeme do omáčky. Následne ju prevaríme a povaríme ešte 5 minút. Ak je málo hustá, môžete ešte dohustiť zátrepkou z múky, naopak ak je moc hustá ( ako tá moja na obrázku ), môžete zriediť ešte s troškou smotany. Dosolíme a máme hotovo. Omáčku najradšej robím večer a podávam na druhý deň. Chute sa ešte lepšie prepoja. Podávam so zemiakovou knedľou, ktorú zvyknem nakrájať na drobno a opiecť na masle. Je to veľmi chutné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.