Menu Zavrieť

Cícerový krém

Cícer ako aj iné strukoviny sú veľmi dôležité v detskom jedálničku. Cícer obsahuje veľa vlákniny, je bohatý na bielkoviny, vápnik, draslík, horčík, zinok a vitamíny A, C, E, K, omega 3 nenasýtené mastné kyseliny a takto by sa dalo menovať ďalej. Preto ho pravidelne zaraďujem do jedálnička. Dnes sme si z neho pripravili výbornú krémovú polievku.

Čo potrebujeme

  • 1, 5 šálky cícera ( podľa veľkosti rodiny:-) )
  • 2 ks menšej mrkvy
  • 1 ks menšej cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • guličky do polievky, alebo krutóny
  • petržlenová vňať

Postup

Cícer na noc namočíme. Ráno zlejeme vodu. Na masle opražíme cibuľu, keď je opečená pridáme 3 strúčiky nasekaného cesnaku, ktorý krátko opražíme. Pridáme nakrájanú mrkvu ktorú krátko restujeme. Zalejeme cca 1,5 – 2 litre vody, podľa toho akú hustotu chcete dosiahnúť a pridáme cícer. Varíme do zmäknutia cícera a na záver pridáme posledný strúčik nasekaného cesnaku. Chvíľu ešte povaríme a potom dohladka rozmixujeme. Na záver pridáme sušený petržlen. Podávame s krutónmi.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.