Menu Zavrieť

Gnocchi so špenátovo – kuracou omáčkou

Niekedy mám pocit, že stále točíme dookola tie isté prílohy. A tak mi napadlo, že by som to dnes spestrila gnocchmi. Keďže máme teraz v corona časok asi všetci doma dostatok múky, isto vám tento recept príde niekedy vhod.

Čo budeme potrebovať?

Gnocky:

  • 400 g zemiakov
  • 200 g hladká múka
  • 1 ks vajce
  • soľ

Postup

Uvaríme zemiaky v šupe, olúpeme a nastrúhame. Premiešame s múkou a vajíčkom a trošku posolíme. Vypracujeme cesto, z ktorého vyvaľkáme šulce, ktoré nakrájame na drobné kúsky. Pre ozdobenie môžete vrch stlačiť vidličkou. Gnocchi vložíme do vriacej osolenej vody, po vyplávaní varte ešte cca 5 minút. Gnocky scedíme, môžete poliať troškou masla..

Omáčka

  • Kuracie prsia (množstvo podľa chuti)
  • 1 ks menšia cibuľka
  • 2 strúčiky cesnaku (môže byť viac )
  • Špenát
  • 150 ml smotana na varenie
  • 1 Pl hladká múka
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na drobné nudličky a na oleji orestujeme cibuľku, ku ktorej neskôr pridáme kuracie mäso. Sprudka orestujeme. Mäsko posolíme a posypeme troškou korenia. Následne pridáme jeden prelisovaný strúčik cesnaku. Všetko premiešame, podlejeme a dáme dusiť. Keď už je mäsko mäkké cca po 20 minútach, pridáme k nemu druhý prelisovaný strúčik cesnaku, špenát a všetko premiešame. Dusíme ešte asi 10 min. Pridáme smotanu na varenie v ktorej sme predtým rozmiešali múku a povaríme ešte zopár minút, kým nám omáčka neshustne. Smotanu použiť netreba, ale je to s ňou lahodnejšie.

Dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.