Niekedy mám pocit, že stále točíme dookola tie isté prílohy. A tak mi napadlo, že by som to dnes spestrila gnocchmi. Keďže máme teraz v corona časok asi všetci doma dostatok múky, isto vám tento recept príde niekedy vhod.
Čo budeme potrebovať?

Gnocky:
- 400 g zemiakov
- 200 g hladká múka
- 1 ks vajce
- soľ
Postup
Uvaríme zemiaky v šupe, olúpeme a nastrúhame. Premiešame s múkou a vajíčkom a trošku posolíme. Vypracujeme cesto, z ktorého vyvaľkáme šulce, ktoré nakrájame na drobné kúsky. Pre ozdobenie môžete vrch stlačiť vidličkou. Gnocchi vložíme do vriacej osolenej vody, po vyplávaní varte ešte cca 5 minút. Gnocky scedíme, môžete poliať troškou masla..
Omáčka
- Kuracie prsia (množstvo podľa chuti)
- 1 ks menšia cibuľka
- 2 strúčiky cesnaku (môže byť viac )
- Špenát
- 150 ml smotana na varenie
- 1 Pl hladká múka
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na drobné nudličky a na oleji orestujeme cibuľku, ku ktorej neskôr pridáme kuracie mäso. Sprudka orestujeme. Mäsko posolíme a posypeme troškou korenia. Následne pridáme jeden prelisovaný strúčik cesnaku. Všetko premiešame, podlejeme a dáme dusiť. Keď už je mäsko mäkké cca po 20 minútach, pridáme k nemu druhý prelisovaný strúčik cesnaku, špenát a všetko premiešame. Dusíme ešte asi 10 min. Pridáme smotanu na varenie v ktorej sme predtým rozmiešali múku a povaríme ešte zopár minút, kým nám omáčka neshustne. Smotanu použiť netreba, ale je to s ňou lahodnejšie.
Dobrú chuť!