Menu Zavrieť

Jedálniček na celý týždeň + nákupný zoznam 2. diel

Jedálniček na tento týždeň sa ponesie opäť v duchu tradičnej kuchyne a tak trošku lenivšej matky. Ale kto má čas vyvárať 2x denne teplé jedlá? Radšej ten čas venujme svojim deťom. Na základe tohto odporúčam si navariť na obed vždy troška viac, lebo to isté budeme často podávať na druhý deň na večeru. Prípadne využijeme prílohu z predošlého dňa. Sledujte si preto vždy aj následujúci deň. Ak toho ostane priveľa, vždy viete zamraziť a v prípade potreby využiť inokedy. Bez zbytočných rečí, poďme na to 🙂

raňajkyobedvečera
pondelokpečivo so syrovou nátierkou, rajčinyzeleninový vývar s krupicou, rajčinová omáčka s mäsovými guľami so zemiakmi varenými v šupepotato cakes
utorokovsené vločky so strúhaným jabĺčkom a sušenými hrozienkamibrokolicová krémová, bravčová panenka s opekanými zemiakmi na masle obed z pondelka
stredatoast so šunkou a syromzeleninový vývar s krupicou z pondelka, penne so syrovo cesnakovou omáčkou posypané slaninkou ( šunkou )pečivo s bryndzovou nátierkou a čerstvou paprikou
štvrtokchlieb s maslom posypaný bylinkami, čerstvá uhorkarascovo zemiaková polievka, knedle s vajcompenne zo včerajšieho obeda
piatokjogurt s ovocímšošovicová polievka s mrkvou, palacinky s džemomobed zo štvrtka
sobotabábovkakarfiolová polievka, francúzske zemiakypečené, batátové hranolky so smotanovým dresingom (odložte viac na pondelok )
nedeľamini omelety s chlebomšošovicová polievka z piatka, kuracie pečienky s bulgurombulgurove zeleninové rizoto

Nákupný zoznam

pečivo podľa chuti, tavený syr, maslo, cibuľka, vajcia, brokolica, rajčinový pretlak, mrazená zelenina mix, zemiaky, hladká múka, ovsené vločky, sušené hrozienka, jablká, bravčova panenka, penne alebo iné cestoviny podľa chuti a preferencií, cesnak, slanina, šunka, syr plátkový, bryndza, paprika, knedľa v prášku ( prípadne ingrediencie na domácu, alebo hotová kysnutá ), jogurty, šošovica, mrkva, mlieko, džem,  karfiól. oriešky alebo čokoláda ( do bábovky, podľa chuti ), batáty, smotana, kuracia pečienka, bulgur.

V budúcom týždni sa v prvé dni zameriame na odľahčenie od mäsa. Dajte mi prípadne vedieť do komentárov, ktoré recepty by vás zaujímali. Prajem vám aj vašej rodine dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *