Pokračujeme v našom seriály. V tomto týždni som sa zamerala v prvých dňoch na odľahčenie od mäsa. Určite uvítam vaše rady a tipy na bezmäsité jedlá. Potešíte ma ak ich uvediete dole do komentárov. Chcela by som aby tieto stránky boli aj o vašich tipoch pre ostatné čitateľky. Keďže moja rodina miluje prívarky, máme tento týždeň hneď dva.
raňajky | obed | večera | |
pondelok | chlieb s maslom a strúhaným syrom | francúzska polievka s mušličkami, tekvicový prívarok s vajcom | francúzske zemiaky z minulého týždňa |
utorok | opečená hrianka s džemom | cuketová polievka, ryžové rezance s restovanou zeleninou | minipizze z kysnutého cesta |
streda | jednohubky s avokádovou nátierkou | francúzska polievka s mušličkami, zemiakové placky pečené v rúre | vajíčkový šalát s pečivom ( miesto majonézy kyslá smotana ) |
štvrtok | domáca ovocná bublanina | frankfurtská polievka s párkom, špenátové rizoto | tuniakova pomazánka s opečenou hriankou |
piatok | chlieb s maslom a vajíčkom na plátky | vývar s celestínskymi rezancami, kurací perkelt s haluškami | špenátové rizoto zo včera |
sobota | obložená misa | vývar s celestínskymi rezancami, bryndzové halušky | šalát z čerstvej zeleniny s cestovinou |
nedeľa | praženica na cibuľke s pečivom | bolognese lasagne | zemiakový prívarok s čerstvým chlebom |
Nákupný zoznam:
vajcia, cibula, tuniak, lasagne, hladká múka, zemiaky, smotana na varenie, sladká paprika, slanina, smotana, bryndza, šunka, plátkový syr, syr na strúhanie, cestoviny, čerstvá zelenina podľa chuti, pečivo, kuracie prsia, špenát, ryža, párky, polohrubá múka, maslo, avokádo, pečivo podľa chuti, mušličky (cestoviny do polievky ), kvasnice, cuketa, ryžové rezance, petržlen, mrkva, cesnak, cibuľa, tekvica klasická, alebo hokkaido na prívarok.
V budúcom týždni sa môžete tešiť aj na jedlá z rybacieho a morčacieho mäsa. Zaradíme si aj obľúbenú českú klasiku. Vianočný čas sa nám blíži. Nezabudnite si užiť atmosféru príprav a najmä sa snažte všetko robiť bez stresu a tak, aby ste z toho mali radosť. Hlavne si nezabudnite dať občas pauzu 🙂