Menu Zavrieť

Jedálniček na celý týždeň + nákupný zoznam 3. diel

Pokračujeme v našom seriály. V tomto týždni som sa zamerala v prvých dňoch na odľahčenie od mäsa.  Určite uvítam vaše rady a tipy na bezmäsité jedlá. Potešíte ma ak ich uvediete dole do komentárov. Chcela by som aby tieto stránky boli aj o vašich tipoch pre ostatné čitateľky.  Keďže moja rodina miluje prívarky, máme tento týždeň hneď dva.

raňajkyobedvečera
pondelokchlieb s maslom a strúhaným syromfrancúzska polievka s mušličkami, tekvicový prívarok s vajcomfrancúzske zemiaky z minulého týždňa
utorok
opečená hrianka s džemomcuketová polievka, ryžové rezance s restovanou zeleninouminipizze z kysnutého cesta
stredajednohubky s avokádovou nátierkoufrancúzska polievka s mušličkami, zemiakové placky pečené v rúrevajíčkový šalát s pečivom ( miesto majonézy kyslá smotana )
štvrtokdomáca ovocná bublanina frankfurtská polievka s párkom, špenátové rizototuniakova pomazánka s opečenou hriankou
piatokchlieb s maslom a vajíčkom na plátkyvývar s celestínskymi rezancami, kurací perkelt s haluškamišpenátové rizoto zo včera
sobotaobložená misavývar s celestínskymi rezancami, bryndzové haluškyšalát z čerstvej zeleniny s cestovinou
nedeľapraženica na cibuľke s pečivombolognese lasagnezemiakový prívarok s čerstvým chlebom

Nákupný zoznam:

vajcia, cibula, tuniak, lasagne, hladká múka, zemiaky, smotana na varenie, sladká paprika, slanina, smotana, bryndza, šunka, plátkový syr, syr na strúhanie, cestoviny, čerstvá zelenina podľa chuti, pečivo, kuracie prsia, špenát, ryža, párky, polohrubá múka, maslo, avokádo, pečivo podľa chuti, mušličky (cestoviny do polievky ), kvasnice, cuketa, ryžové rezance, petržlen, mrkva, cesnak, cibuľa, tekvica klasická, alebo hokkaido na prívarok.

V budúcom týždni sa môžete tešiť aj na jedlá z rybacieho a morčacieho mäsa. Zaradíme si aj obľúbenú českú klasiku. Vianočný čas sa nám blíži. Nezabudnite si užiť atmosféru príprav a najmä sa snažte všetko robiť bez stresu a tak, aby ste z toho mali radosť. Hlavne si nezabudnite dať občas pauzu 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *