Rozhodla som sa pridať sem zopár klasických receptov, tak ako ich robím ja. Viem že je veľa mamičiek, ktoré sa až pri deťoch učia viac variť domácu kuchyňu, tak verím, že vám to bude nápomocné. Keď som kamarátke povedala, že kuraciu pečienku robím pravidelne, bola prekvapená, že mi to doma jedia. Nakoniec podľa môjho receptu na to “namotala” aj svoju rodinu, ktorá ju doteraz veľmi nemusela.
Čo budeme potrebovať?

- kuraciu pečienku 250 g ( množstvo si upravte už podľa potreby )
- 1 veľkú cibuľu, ak dáte viac, nič s tým nepokazíte
- oravskú, alebo gazdovskú slaninu
- rasca
- sladká paprika
- majorán
- 1 – 2 pl hladkej múky
- soľ
Postup
Orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Slanina pečienku zjemní a stiahne nahorklú chuť. Keď je to hotovo, pridáme kuracie pečienky, ktoré sprudka orestujeme a posypeme sladkou paprikou, pridáme štipku rasce, ja dávam celú, môže byť aj mletá. Posypeme majoránkou, tej ja dávam rada aj viacej. Po orestovaní podlejeme a podusíme. Vody dávam tak, aby cca polka zmesy trčala. Podusím asi 20 minút. Pečienku potom trošku varechou roztlačím, máme radšej menšie kúsky a pustí to šťavu. Nakoniec rozriedim cca 1 PL lyžicu múky vo vode a zalejem omáčku aby trošku zhustla. Sami uvidíte ako veľmi ju chcete hustú. Na záver dosolíme. Podávam s ryžou a kyslou uhorkou, alebo posypem na pečienky trošku čerstvej cibule. Dobrú chuťu 🙂