Menu Zavrieť

Linecké pečivo

Osviežujúce koláčiky nesmú na Vianočnom stole chýbať.  Naviac pri ich príprave a zlepovaní vieme zabaviť aj deti.  Ak plánujete pripraviť aj dvojfarebnú roládu, odporúčam pripraviť si dvojnásobné množstvo cesta.

Čo budeme potrebovať

  • 210 g hladkej múky
  • 125 g hery/ masla
  • 70 g cukru kryštáľ
  • 1/2 vajca
  • 30 g mletých vlašských orechov
  • štipka citrónovej kôry
  • malinový džem

Postup

Vypracujeme cesto ktoré necháme v chladničke odpočívať aspoň jednu hodinu, ideálne celú noc. Po vybratí vyvaľkáme asi na hrúbku 0,5 mm a vykrajujeme koláčiky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170 stupňov priližne 15 – 20 minút, podľa rúry. Po vychladnutí natrieme malinovým džemom a zlepujeme. Na záver obalíme v práškovom cukre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.