Osviežujúce koláčiky nesmú na Vianočnom stole chýbať. Naviac pri ich príprave a zlepovaní vieme zabaviť aj deti. Ak plánujete pripraviť aj dvojfarebnú roládu, odporúčam pripraviť si dvojnásobné množstvo cesta.
Čo budeme potrebovať
- 210 g hladkej múky
- 125 g hery/ masla
- 70 g cukru kryštáľ
- 1/2 vajca
- 30 g mletých vlašských orechov
- štipka citrónovej kôry
- malinový džem
Postup
Vypracujeme cesto ktoré necháme v chladničke odpočívať aspoň jednu hodinu, ideálne celú noc. Po vybratí vyvaľkáme asi na hrúbku 0,5 mm a vykrajujeme koláčiky, ktoré dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 170 stupňov priližne 15 – 20 minút, podľa rúry. Po vychladnutí natrieme malinovým džemom a zlepujeme. Na záver obalíme v práškovom cukre.