Menu Zavrieť

Pečené morčacie stehná so zelerovými hranolkami

Morčacie stehná mám oveľa radšej ako kuracie. Majú viac maska, sú voňavejšie a keď sa vedia naozaj dobre upiecť, niesu tvrdé ale jemne sa odlupujú od kosti. Dnes som ich upravila na bylinkách s pivom 🙂

Čo potrebujeme

  • morčacie stehná, množstvo podľa potreby, ja robím tento pomer z dvoch
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • pivo
  • rozmarín
  • bobkový list
  • soľ
  • korenie
  • tymián
  • rasca
  • zeler

Postup

Morčacie stehná si nasolíme, nakoreníme a dáme do vymastenej zapekacej misy. Cibuľku nakrájame na plátky, cesnak na väčšie kúsky a zasypeme mäsko. Na vrch nasypte tymián, rascu, pridajte 2 bobkové listy, rozmarín a štipku tymianu. Podlejte pivom, avšak nemusí byť a môže byť aj voda. Podlievame tak, aby bolo mäso asi do polky zaliate. Pekáč prikryjeme. Pečieme cca 2 hodiny na 180 stupňov. Potom odokryjeme a pečieme ešte cca 30 minút, záleží ako veľmi ich chcete mať na povrchu opečené. Ak k tomu robíte zelerove hranolky, môžete ich na záver pridať v samostatnom pekáči do rúry a zdvihnúť výkon, s tým ale, že mäso odoberte skôr aby sa vám nespálilo a hranolky nechajte dobehnúť.

Zelerové hranolky si pripravíme tak, že zeler ošúpeme a nakrájame na hranolky, dáme na vymastený plech, posypeme sladkou paprikou a soľou. Pečieme približne 30 minút a viac na 220 stupňov. Ak máte možnosť horúceho vzduchu, pečte radšej s tým, menej sa pripalujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.