Blíži sa nám pomaličky grilovacia sezóna, takže tento recept vám isto príde vhod. Recept mám odkukaný od Polreicha. Mala som tú česť sa účastniť jeho kurzu v Prahe a tento recept som si musela hneď zapísať. Odvtedy si na ňom pravidelne pochutnávame. Samozrejme po čase sme si ho začali prispôsobovať, avšak základ je bez zmeny. Pochutnajte si aj vy.
Čo potrebujeme
- 400 g mleté mäso (mix hovädzie a bravčové)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks cibuľa
- 1 ks vajce
- čierne korenie
- soľ
- hamburgerové žemle
- plátky syra
- zelenina podľa chuti, ja používam ľadový šalát a rajčinu
Postup
Zmiešam mäso, cesnak, cibuľu, vajce, korenie a soľ. Vypracujeme cesto, ktoré následne vytvarujeme do tvaru placičiek a dáme na gril, panvicu, podľa toho ako vám vyhovuje. Keď je mäso upečené priravíme si žemle do ktorých si dáme už všetko podľa vlastnej chuti.
Tip na záver:
orestujte cibuľku ktorú dajte do žemle na mäso. Dodá to vynikajúcu chuť 🙂
Mňam