Menu Zavrieť

Rýchly chlieb bez kvasenia

Všade na sociálnych sieťach sa roztrhlo vrece s fotkami domácich chlebíkov a pečiva. Nie každý sa však podelí aj s receptom. Naviac kváskový chlieb zaberie veľa času. Ak máte chuť ísť na to zo začiatku jednoducho a pritom naozaj veeeeľmi chutne, upečte si chlebík podľa tohto receptu.

Čo potrebujeme

  • 450 g hladká múka, môže byť aj špaldová
  • 1 čajová lyžička soľ
  • 1 čajová lyžička cukor
  • 1 čajová lyžička sóda bicarbona
  • 500 ml biely jogurt, alebo acidko
  • ľanové semienko, slnečnicové, chia…podľa chuti

Postup

Zmiešam sypké zmesi a na záver pridám jogurt. Cesto nemiesime len ľahko premiešame, aby sa všetko spojilo. Cesto dáme do pekáča určeného na chlebík, alebo na pekáč a vytvarujeme do tvaru bochníka. Oboje nezabudneme vystlať papierom na pečenie. Pečieme v predohriatej rúre na 190 stupňov cca 50 minút.

Nezabudnite mi dať do komentárov odozvu, či sa vám chlieb podaril.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.