Šťavnatý, chutný a hlavne svieži koláčik. Viac k tomu netreba, poďme sa rovno pozrieť ako na to 🙂
Čo potrebujeme
Najskôr si zarobíme mrveničku, ktorej zloženie zároveň bude slúžiť aj na samotné cesto
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 125 g masla
Mrveničku rozdrobíme prstami a odoberieme si do jedného hrnčeka bokom
Do zvyšného cesta pridáme
- 1 prášok do pečiva
- 2 ks vajcia
- 1 hrnček mlieka
Postup
Vypracujeme cesto ktoré dáme do pekáča, alebo tortovej formy. Na vrch nasypeme drobné ovocie ako sú maliny, čučoriedky, ríbezle atď, používam mrazenú zmes. Ovocím nešetríme, aby nebol koláčik suchý. Na vrch nasypeme odloženú mrveničku. Pečieme na 190 stupňov 35 – 40 minút, podľa výkonu rúry. Dobrú chuť 🙂