Menu Zavrieť

Štefanská roláda

Na instagrame ste si odhlasovali záujem o tento recept, tak vám ho s radosťou prinášam. Pokrmy z mletého mäsa ja veľmi obľubujem a spolu so zemiakovou kašou je to vlastne celkom ľahký obed.

Čo budeme potrebovať?

  • 500 g mletého mäsa ( bravčové, alebo môže byť aj mix, ja som robila z morčacieho ) , záleží od vašich preferencií, bravčového je to ale taká klasika chuťovo
  • 1 – 2 ks bielych rožkov/ alebo strúhanku ( nemusí ale vôbec byť ak chcete ľahšiu verziu )
  • 1 ks vajce
  • 3 väčšie strúčiky cesnaku nasekaný, alebo prelysovaný
  • 1/2 väčšej cibule nasekanej na drobno
  • petržlenová vňať, prípadne oregáno, alebo oboje
  • 1 menšia kávová lyžička sladká paprika
  • čierne korenie, nové korenie ( štipka )
  • soľ
  • 4 ks uvarené vajcia na tvrdo

Postup

Rožky zalejeme mliekom aby zmäkli, zatiaľ si všetky uvedené ingrediencie premiešame. Potom pridáme precedené rožky, prípadne ak nemáte, môžete nahradiť strúhankou. Polku zmesi dáme na spodok a do stredu naukladáme vajíčka. Druhú polovicu dáme na vrch a vytvarujeme roládu. Niekto zvykne zabaliť roládu do alobalu, ja osobne to dávam na pekáč. Roládu posypem strúhankou, podlejem, prikryjem a dám piecť na 45 minút na 180 stupňov. Potom odokryjem a nechávam dopiecť ešte cca 45 minút, aby sa vytvorila kôrka. Prípadne môžete rúru zvýšiť na 200 stupňov. Podávame napríklad so zemiakovou kašou, alebo k prívarkom. Mne k tomu neodmysliteľne patrí kyslá uhorka. Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.