Viem že pôvod tohto mäska je diskutabilný. ale snažím sa ho mať v jedálničku, lebo mi to mäsko pripadá pre deti dosť ideálne. Ak však máte s týmto problém, dá sa nahradiť aj hovädzím. Tento recept je chutný, nenáročný a chutí celej rodine.
Čo potrebujeme
- 400 g teľacieho mäsa
- sójovú, alebo teryaki omáčku
- 1 ks väčšej cibule
- hrášok v konzerve
- 1 PL lyžica hladkej múky
- 1 čl sladkej papriky
Postup
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme, pridáme na tenko nakrájané plátky mäsa a prudko osmahneme z oboch strán. Posypeme sladkou paprikou a polejeme troškou sójovej omáčky. Premiešame, podlejeme a dusíme. V tlakovom hrnci cca 45 minút, v normálnom 1,5 – 2 hodiny. Podľa toho ako ho chcete mať upravené. My máme radi mäso čo sa rozpadáva. Na záver pridám hrášok z konzervy, aj so šťavou. Odoberiem dve naberačky omáčky a rozhabarkujem v nej 1 PL hladkej múky. Prilejem nazad do omáčky a následne povarím ešte asi 5 minút. Podávam s ryžou, alebo tarhoňou.